Dijeta sa heljdom za dugotrajne rezultate

By  |  0 Comments

Dijeta sa heljdom, među nutricionistima je okarakterisana kao još jedna u nizu rigoroznih, ali i izuzetno efikasnih dijeta. Zbog takvih osobina, ova dijeta se preporučuje osobama koje su odlučne i istrajne u svojoj nameri da se, pridržavajući se strogih pravila dijete, za kratko vreme oslobode viška kilograma.

Ukoliko ste i vi jedna od takvih osoba, preporučujemo da se kroz sadržaj ovog teksta preciznije upoznate sa dijetom sa heljdom.

Šta je to što treba da znate o dijeti sa heljdom?

Kao što se na osnovu naziva ove dijete može zaključiti, dijeta sa heljdom podrazumeva režim ishrane koji se oslanja na upotrebu heljde uz kombinovanje sa svega još nekoliko namirnica.

Ova dijeta, potrebno je da se sprovodi u periodu od 14 dana odnosno dve nedelje i nakon toga ne sme se produžavati, odnosno bez pauze ponavljati. Pauza između dva sprovođenja ove dijete, treba da iznosi minimalno takođe 14 dana, a ukoliko ste u toku njenog sprovođenja izgubili veći broj kilograma ili većeg broja kilograma i dalje planirate da se oslobodite, napravite pauzu od mesec dana, kako bi ste adekvatno odmorili i pripremili organizam.

U okviru sprovođenja ove dijete, za samo jednu nedelju, moguće je oslabiti do 7 kilograma, što znači da je u toku njenog celokupnog trajanja moguće izgubiti i čak 14 kilograma.

Kako je koncipirana dijeta sa heljdom?

Dijeta sa heljdom, koncipirana je tako da uz tačno preporučen izbor namirnica koje ćete koristiti, u prva četiri dana sprovođenja dijete u organizam ne smete da unesete više od 600 kalorija dnevno. Od 4. do 14. dana broj kalorija koje ćete dnevno unositi, možete da duplirate, odnosno da povećate na 1.200.

Povezano: Dukanova dijeta: Francuski način mršavljenja!

Preporučeni izbor namirnica:

  • Heljda pripremljena na sledeći način: U toku večeri, jednu čašu celih heljdinih zrna, prelijte sa 400 mililitara ključale vode i to ostavite da prenoći poklopljeno na sobnoj temperaturi. Ovako pripremljenu heljdu, ujutru procedite i konzumirajte u toku dana.
  • Dve voćke dnevno (možete koristiti sezonsko voće po želji),
  • Do litar kefira dnevno,
  • Do 150 mililitara punomasnog jogurta dnevno,
  • Do litar jogurta sa niskim procentom mlečne masti u sastavu.

Količinu i način na koji ćete kombinovati preporučene namirnice, možete da odredite sami. Jedino što je važno, jeste da ne prekoračite dnevni preporučeni unos kalorija i da u jelovnik ne uvrstite ni jednu namirnicu koja nije preporučena.

Što se tiče unosa napitaka u toku sprovođenja dijete sa heljdom, preporučeno je da dnevno konzumirate od 2 do 2,5 litara vode, kafu ili čaj bez šećera ili drugih zaslađivača. Strogo izbegavajte alkohol, mleko, sokove ili bilo šta od napitaka što nije navedeno u okviru preporučenih namirnica za sprovođenje ove dijete.

Povezano: Dijeta 10 posto: Brzo do vitke linije!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!