Vežbe za brazilsku guzu – objašnjenje + VIDEO

By  |  1 Comment

Već decenijama unazad, utemeljeno je mišljenje da brazilke imaju najlepšu guzu. Otuda i izraz za lepo oblikovanu, zategnutu i podignutu guzu, „brazilska guza“. Da bi ste je i vi imali, ne morate da budete iz Brazila. Sve što je potrebno jeste da naučite da radite vežbe za brazilsku guzu.

3 veoma jednostavne i lako izvodljive vežbe za brazilsku guzu

Vežba 1:

Lezite tako da ste levim bokom i levim laktom oslonjeni na podlogu za vežbanje. Iz tog položaja, obe noge bočno podignite prema gore tako da vam leva noga u zoni stopala bude na oko 5 cm od podloge, a da vam desna noga bude podignuta u visini desnog ramena. Iz tog položaja, levu nogu nemojte pomerati, a desnu nogu spustajte i ponovo podižite do iste visine u ponavljanju od 30 puta. Nakon tridesetog ponavljanja, okrenite se na desni bok i ponovite još jednom sve to, samo sa drugom nogom.

Vežba 2:

Stanite tako da su vam stopala uzajamno u paralelnom položaju, razmaknuta tako da su u širini ramena i oslonjena celom površinom na podlogu za vežbanje. Iz tog položaja, napravite polu čučanj, a ruke ispružite napred u ravni ramena. Zatim, ostanite oslonjeni u polu čučnju na jednu nogu, a drugu nogu iz istog položaja zabacite unazad koliko možete, pa je vratite i ponovite takav postupak 30 puta. Nakon tridesetog ponavljanja, uradite isto to sa drugom nogom na koju ste do sada bili oslonjeni.

Vežba 3:

Vežba 3 je gotovo identična kao i vežba dva, samo što ovog puta, umesto da zabacite nogu unazad, treba da je ispružite unapred. I ova vežba, radi se iz istog položaja i u jednakom broju ponavljanja.

Ove vežbe, potrebno je da izvodite svakodnevno u istom broju ponavljanja i jednakim redosledom u trajanju od mesec dana. Nakon tog vremenskog perioda, jasno ćete moći da uočite prve rezultate i bićete zadovoljni na putu koji vodi do savršenog izgleda vaše guze.

Povezano: 5-minutne vežbe za podizanje zadnjice i zatezanje butina!

Pogledajte i video za postizanje brazilske guze sa Alesandrom Ambrozio

Povezano: Kardio „jump“ vežbe koji prže kalorije!

1 Comment

  1. comika

    26.10.2016. at 15:11

    A dje je njoj dupe ?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!