Sok od zelenog žita – čudesni eliksir zdravlja

By  |  1 Comment

Ono što predstavlja najvažniju činjenicu vezanu za sok od zelenog žita, jeste da je to sok koji se priprema po posebnoj recepturi od zelenih izdanaka žita koji se proizvode pod posebnim uslovima. Posebne uslove za proizvodnju ovih izdanaka, možete stvoriti u svom domu i na taj način omogućiti sebi pristup ovom eliksiru zdravlja.


O tome na koji način da proizvedete zelene izdanke žita i kako da pripremite sok od njih, kao i o tome zašto je korisno piti ovaj sok, moći ćete da pročitate u nastavku teksta koji je pred vama.

Kako da sami proizvedete zelene izdanke žita?

Da bi ste proizveli zelene izdanke žita, potrebno vam je:

  • Jedna posuda koju ćete hermetički moći da zatvorite i koja je pritom srednje dubine i srednje širine,
  • Jedna šaka svežih zrna pšenice,
  • Hranljiva zemlja,
  • Flašica sa pumpicom za orošavanje cveća,
  • Nešto više od nedelju dana.

zeleno zito

Proces proizvodnje:

U odgovarajuću posudu koju ste pripremili, sipajte hranljivu zemlju i to u tolikoj količini da ravnomerno prekrijete dno posude u visini od dva do dva ipo centimetra. Kada ste sipali zemlju u posudu, po površini zemlje svuda ravnomerno i gusto raspoređeno, pospite zrna sveže pšenice.

Preko pšenice, pospite još jako malo zemlje, odnosno sloj zemlje debljine oko pola centimetra. Preko toga, koristeći flašicu sa pumpicom za orošavanje cveća, poprskajte vodu. Količina vode treba da bude tolika da dopre do zrna pšenice.

Kada ste to uradili, posudu u koju ste posadili pšenicu, hermetički zatvorite i ostavite je da stoji na osvetljenom mestu (najbolje na otvorenom ili blizu prozora).

U narednih 8 dana, jednom dnevno, u isto vreme, otvorite hermetički zatvorenu posudu i orošavajte površinu zemlje odnosno, površinu proklijale pšenice.

Već drugog dana, pšenica bi trebalo da proklija, a 8. dana zeleni izdanci bi trebalo da budu dovoljno izrasli da od njih možete da pripremite sok od zelenog žita.

sok od zelenog zita

Kako da pripremite sok od zelenog žita?

Osmog dana, nakon sadjenja žita, uzmite makaze i sve zelene izdanke, odsecite pri korenu. Tako odsečene izdanke, ubacite u blender i izmiksajte ih sa 250 mililitara vode. Kada dobijete mešavinu kašaste strukture, procedite je kroz gazu koju ste presavili tri do četiri puta.

Proces ceđenja zelenog žita ne smete da zaobiđete, jer na taj način zapravo vršite odvajanje njegovog čvrstog sadržaja u kojem su sadržana vlakna koja ljudski želudac nije sposoban da svari.

Nakon što ste dobro procedili sok, prelijte ga u posudu koju koristite za pravljenje leda i zaledite.

zeleno zito i sok od zelenog zita

Kako i u kojoj meri treba da konzumirate sok od zelenog žita?

Kada ste zaledili sok od zelenog žita, svakog jutra sat ipo vremena pre nego što doručkujete, popijete kafu, zapalite cigaretu ili unesete bilo šta drugo u organizam, u čaši hladne vode, rastvorite jedan komad zaleđenog zelenog žita i to popijte.

Na isti način, ovaj sok pijte svakog jutra i to u koliko god želite dugom vremenskom periodu (što duže, to bolje).

konzumiranje soka od zelenog zita

Zašto je dobro konzumirati sok od zelenog žita?

Postoji gotovo neograničen broj razloga zbog kojih je dobro i preporučljivo piti sok od zelenog žita.
Konkretno, ovo su neki od razloga:

  • Izuzetno efikasno utiče na regeneraciju ćelija unutar ljudskog organizma,
  • Detoksikuje organizam,
  • Eliminiše prisustvo negativnih bakterija u organizmu,
  • Doprinosi balansu pozitivnih bakterija u organizmu,
  • Stimuliše funkciju varenja,
  • Jača imunološki sistem,
  • Stimuliše i poboljšava mentalne funkcije,
  • Reguliše probleme sa nervnom napetošću.

 

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

1 Comment

  1. zbunjena

    12.04.2017. at 09:26

    A ta „vlakna koja organizam ne može da svari“ su nerastvorljiva vlakna koja su nam neophodna jer upravo ona podstiču peristaltiku creva i dobru probavu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!