Skin SOS: Saveti šta da radite kada tretman lica “pođe po zlu”

tretman lica

Odlazak na tretman lica je jedno od opuštajućih iskustava koje dugo pametimo, sve dok sve ide kako treba. Naravno, neki tretmani uključuju proizvode za piling koji blago peckaju, ali postoji velika razlika između peckanja i osećaja da vam koža gori. Nemojte trpeti tretmane lica koji vam stvaraju bol ili jak osećaj žarenja. Zato vam u nastavku otkrivamo šta da radite kada vam tretman za lice “pođe po zlu”.

Šta je SOS znak na tretmanu lica?

Ne radi se samo o osećaju žarenja – ako osećate bilo kakvu nelagodu i diskomfor tokom tretmana lica, važno je da budete glasni i kažete vašem estetičaru/kozmetičaru za problem. Morate jasno reći da nešto nije kako treba, i dikretno se obratiti kozmetičaru, kako biste sprečile upropašćen tretman lica.

Zato vam u nastavku donosimo šta treba da porazgovarate sa kozmetičarem/estetičarem pre početka tretmana i naravno, korake za post-tretman, ukoliko nešto krene po zlu.

Povezano: 3 tretmana lica koja ne smete raditi kod kuće!

Pre tretmana

Pre nego što kozmetičar dodirne vaše lice, morate mu saospštiti čitavu rutinu nege kože, tip kože, kao i potencijalne alergije koje možda imate. Ovo je posebno važno, ako idete prvi put kod novog kozmetičara. Ove informacije će ekspertu dati ideju koji proizvodi će “dobro raditi” sa vašom kožom.

Povezano: Nikada niste bili na tretmanu lica – evo šta sve treba da znate!

Tokom tretmana

Tokom svake faze tretmana, kozmetičar bi trebalo da jasno saopštava šta vam nanosi na lice, i osećaje koje taj proizvod ili aparaturna tehnika mogu izazvati. Veoma je važno da se to saopšti klijentu, kako bi se onpripremio na eventualne senzacije. I naravno, on vam mora naglasiti da ukoliko vam peckanje postane nepodnošljivo, da se momentalno mora prestati.

tretman lica

Naravno, svi znamo da je nekada lakše reći nego učiniti, jer ne želite da uvredite kozmetičara koji vam pruža usluge, ali od toga je mnogo važnije zdravlje i izgled vaše kože. Vi ste ti koji plaćate uslugu, i stoga morate reći sve što vam tokom iste smeta.

Naravno, kozmetičar je dužan da tokom tretmana lica, pažljivo motri na kožu klijenta i potraži znakove iritacije, crvenila ili “frosting”. Ovo su sve znaci da proizvod treba momentalno skinuti sa kože.

Posle tretmana

Ako vam je koža veoma iritirana, crvena, otečena ili izgrebana posle tretmana, važno je da odmah posetite dermatologa, koji će proceniti stanje kože i prepisati vam režim da je zacelite. Najčešće će to biti umivanje čistom vodom i medicinska krema za zaceljivanje i obnavljanje barijere kože, sve dok koža ne zaraste.

Za osetljivu i iritiranu kožu, predlažemo vam Skinology DERMA CALM umirujuću kremu za lice.

tretman lica

Pročitajte još i: Aparaturna kozmetika – prednosti u odnosu na klasične tretmane lica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!