Make up na +30! Letnje šminkanje

Preko 30 je stepeni i topi se sve pa i šminka! Ali, ipak kako da budemo nenašminkane?! 🙂 Evo šta od make up proizvoda da koristite i kako u toku dana da popravite šminku da ne izgleda “rastopljeno” i neuredno.

Make up “must-have” za leto

Kod letnjeg šminkanja naglasak je na matiranju kožu i što dužem trajanju šminke uprkos visokim temperaturama. Zato u pomoć pristižu proizvodi koje možda i ne koristite svakodnevno, a trebalo bi, bez obzira na godišnje doba.

Na ovom spisku nema senki za oči i olovaka za oči, ajlajnera…ali to nije zato što to ne treba da koristite, već zato što je ovaj tekst namenjen basic varijatni make up-a. Ako volite boje i ne više šminke vam ne smeta ni tokom leta, samo izvolite!

8 letnjih make up proizvoda + Lepotica predlozi

1.Prajmer je obavezan

On će vašu šminku držati na mestu mnogo duže nego ako ga ne nanesete. Osim toga, uloga primer-a je da vašu kožu učini glatkom, kako se eventualne nepravilnosti u vidu kani, bubuljica, fleka i proširenih pora što manje vide.

mame up prajmer

2. Lagana podloga

Mora da u potpunosti odgovara tonu vaše kože! Za leto su idealne BB, CC i tonirane kreme, koje su po strukturi “lakše” od tečnih pudera.

nutra effects tonirana krema

3. Transparentni puder

Matirajte T-zonu laganim, prozirnim puderom u kamenu ili prahu. To će sprečiti “prosijavanje kože” u masnijoj zoni lica.

transparentni puder u kamenu

4. Maskara

Obavezna. Pošto je leto poigrajte se sa bojama. Koja boja maskara najviše odgovara boji vaših očiju, pogledajte OVDE.

maskare

5. Sjaj ili balzam za usne u boji

Koristite sjajeve ili balzame u koralnim, rozikastim i boji breskve. Kada ste blago preplanuli, usne su najlepše kada na njih nanesete samo sjaj, bez karmina.

sjaj za usta

6. Rumenilo ili bronzer

Nemojte senčiti i konturisati lice kao tokom zime. Leto je idealno vreme da smanjite broj make up proizvoda koji svakodnevno koristite. Malo rumenila ili brozera i to je sve. Probajte STROBING šminkanje – apsolutni je hit!

rumenilo

[adsense_inserter id=”12825″]

7. Fiksator

Leti bez njega ne završavajte šminkanje! Obavezno ga nanesite da fiksirate make up, što će vam posebno pomoći kada počenete da se znojite, jer neće biti topljenja šminke. Koristite ga i u toku dana da osvežite svoju šminku i lice. Više o fiksatoru za šminku pogledajte OVDE.

mak fiksatore up

8. Papirići za upijanje viška sebuma

Bilo da imate masniju T-zonu ili ne, ovi papirići su spas za vrele dane, ali su isto tako i spas za vašu šminku. Nemojte koristiti obične papirne maramice, tako ćete samo razmrljati puder i imaćete fleke po licu. Papirič za upijanje sebima lagano pritisnete na kožu, on upije masnoću i sav make up ostane na mestu! Možete ih pronaći u svim bolje snabdevenm parfimerijama.

aura papirici

Dodatni savet: Pre šminkanja obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom!

Sada je vaš letnji make up spreman da odoli visokoj temperaturi!

 

 

error: Content is protected !!