3 zlatna pravila prvog sastanka

By  |  0 Comments

Utisak koji o sebi ostavite na prvom sastanku predstavlja jedan od glavnih faktora koji utiču na uspešan početak, ali i na razvoj veze. Način na koji će vas neko doživeti i formirati sliku o vama u velikoj meri zavisi od načina na koji ćete se predstaviti na prvom sastanku. Zato smo odlučili da vam otkrijemo 3 zlatna pravila koja će vam pomoći da na prvom sastanku ostavite dobar utisak.

Pravila prvog sastanka

Pažljivo izaberite garderobu

Pohvalno je ukoliko podržavate izreku koja kaže da odelo ne čini čoveka, ali ne sumnjamo da ćete se složiti da ono svakako ostavlja utisak. Zato, budite posebno obazrivi kada je u pitanju izbor odeće za prvi sastanak. Konkretno, u odeći koju izaberete, treba da izgledate odmereno. Posebno vodite računa o tome da ne izgledate vulgarno i da ne ostavite utisak osobe koja površno posmatra odnos sa potencijalnim partnerom. Potrudite se da izgledate uredno i ženstveno, prefinjeno i pomalo zagonetno. Na taj način ćete u potencijalnom partneru probuditi želju da se bori za vas i da vas osvaja.

Povezano: Nije reč samo o lepoti: Oblik obrva i karakter!

Budite kvalitetan sagovornik

Na prvom sastanku jako je važan način na koji komunicirate, odnosno mera u kojoj govorite i mera u kojoj slušate. Ukoliko budete previše pričali i ukoliko ne dopustite potencijalnom partneru da dođe do reči, ostavićete utisak nedovoljno vaspitane i neodmerene osobe koja ne poštuje druge. Postoji mogućnost i da čak umorite sagovornika i da u njemu uništite potrebu da vas bolje upozna. Sa druge strane, ukoliko budete preterano ćutali i ukoliko budete samo slušali sagovornika davajući samo kratke odgovore ili komentare tipa „da“, „ne“ i „možda“, ostavićete utisak osobe koja nema stav i koja je neinteresantna. Najbolje ćete postupiti ukoliko izjednačite meru pričanja i meru slušanja.

Ne postavljajte suvišna pitanja

Jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti na prvom sastanku, jeste postavljanje suvišnih pitanja. Konkretno, nikada ne postavljajte pitanja kojima biste mogli da povredite sagovornika ili da narušite njegovu privatnost. Posebno izbegavajte pitanja o bivšim partnerkama, o meri u kojoj sagovornik zarađuje i slično. Takođe, ne pričajte o svojim bivšim partnerima niti o tome koliko zarađujete.

Povezano: Život s partnerom posle raskida!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!