Život s partnerom posle raskida

By  |  0 Comments

Uprkos idiličnom životu u dvoje kad je ljubav u cvatu, život s partnerom posle raskida je daleko kompikovaniji.

Ukoliko ste mislili da ćete se jednog dana udati za tog čoveka ili barem biti zajedno dugo vremena: raskid je definitivno jak udarac u srce. Svaki vaš potez je delikatan, a pogrešan korak će samo učini stvari mnogo težim.

Evo 5 pametnih smernica kako da, barem u kratkom roku, život s partnerom posle raskida bude što bezbolniji.

5 smernica za skladan život u dvoje posle raskida

Odvojene spavaće sobe

Kada prolazite kroz raskid, a i dalje živite s partnerom, treba da stvorite i fizičku i emotivnu distancu jer će vam u suprotnom biti veoma teško. Očigledno, vi ćete i dalje deliti kuhinju i eventualno kupatilo, ali razgovarajte o tome gde će ko spavati. Potrudite da imate bar odvojene spavaće sobe – boleće, jer ste navikli da spavate u istom krevetu sa voljenom osobom, ali niste više par i potrebno je vreme da rane zacele.

Sačekajte sa izlascima s drugim

U nesrećnoj situaciji u kojoj neko od vas ne može odmah da se iseli i prisiljeni ste da živite zajedno neko vreme posle raskida, pokušajte da budete obzirni prema osećanjima jedni drugih. Tačnije, ne pozivajte muške prijatelje u posetu. Ne bi ni vama bilo prijatno da gledate bivšeg kako je srećan s nekim drugim.

Povezano: Kako raskid utiče na vaše zdravlje, kožu i kosu!

Ljubaznost pre svega

Prelazni period od voljene osobe do bivšeg može biti emotivno jako iscrpljujući i probuditi najgore u vama. Koliko god ste besni, zaboravite na zajedljive primedbe i suvišne komentare. Razgovarajte i pregovarajte mirnog tona i s poštovanjem oko podele zajedničkih stvari jer ćete zažaliti ako budete sitničavi.

Odredite rok za iseljenje

Bez obzira koliko su odnosi u zajedničkom domu s bivšim stabilni, kada odlučite ko će ostati u stanu u kojem trenutno živite, odredite i rok kada će se onaj drugi iseliti. Nebitno da li će to biti za nedelju dana ili dve godine – ipak je jedan od osnovnih zakona života „rečeno-učinjeno“ i ako nešto treba da se uradi do određenog vremena, biće i učinjeno.

Podrška prijatelja

Mnogi ljudi se osećaju izolovano i usamljeno posle raskida, jer je njihov svet bio usmeren uglavnom na voljenu osobu. Činjenica je da vam je više nego ikada potrebna emocionalna podrška prijatelja koji će vas podsetiti da niste sasvim sami kad ovaj proces završi. I članovi porodice mogu pomoći da se nosite dostojanstveno sa vašim povređenim osećanjima ili da vam pomognu da pronađete stan ili preurediti onaj u kojem ostajete.

Povezano: Najbolje ljubavne kombinacije prema horoskopu!

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!