6 HOT saveta za nošenje farmerki: Ovo vam NIKO nije rekao!

By  |  0 Comments

Farmerke su jedan od onih basic komada garderobe, koje svaka od nas sigurno ima u ormanu. Bilo da preferirate svetle, tamne, pocepane, skinny, boyfriend, ili drugi model farmerki – jednostavnu su klasične i neprolazne. Verovatno ste mnogo puta naišle na par koji vam nikako ne stoji – zato smo vam spremili 6 najboljih saveta za nošenje farmerki, koje prosto morate znati!

Kako da izgledate dobro u farmerkama: 7 HOT saveta

#1: Džepovi su važni

Veličina i oblik džepova na famerkama mogu značajno promeniti način kako vaše farmerke izgledaju otpozadi. Generalno, džepovi koji su visoki i blago nakrivljeni ka spolja će učiniti da vaša zadnjica izgleda fit i podigutnuto. Izbegavajte džepova koji su su niži od obline vaše zadnjice (od mesta na kojem se zadnjica spaja sa nogama). Farmkerke bez džepova su veliko NE!

farmerke

#2: Pažljivo odaberite veličinu

Svima nam se desila situacija da se nalazimo između dva broja farmerki  – jedne su nam manje, a druge su nam veće nego što bi trebalo. Imajte na umu da se većina jeans materijala rastegne prirodno tokom vremena. Ako birate između dve veličine, a želite više “ukrojen” izgled – odaberite manji par, jer će se raširiti prema vašim oblinama dok ih nosite. Što se farmerke svetlije i tanje, više će se razvući.

#3: Dužina nogavica je važna

Ništa ne upotpunjuje ukrojen izgled kao dobro pozicionirana dužina farmerki! Odučite kako ćete najčešće nositi određeni par farmerki, i odnesite ih kod krojača koji će porubiti i skratiti tako da vam perfektno odgovaraju. Skinny farmerke treba da budu skraćene na samom početku članka na nozi, ravne farmerke treba da idu do polovine članka, a boot-cut farmerke se skraćuju na 1 cm do poda.

Povezano: Saršene farmerke za vaš oblik tela

farmerke

#4: Manžetna na nogavicama menja sve

Ako volite chic style – onda verovatno ponekad zavrnete nogavice na farmerkama. Ali i tu postoje neka pravila: za skinny jeans, najbolje je da ih podvrnete na manžetnu od 1 cm, i potom još jednom na 1 cm širine. Donja ivica manžente treba da bude tik iznad članka noge.

Za ležeran, boyfriend jeans – napravite opuštenu polumanžentnu, koja deluje messy. Za farmerke širokih nogavica, probajte deblju manžetnu: presmotajte je na 2.5 cm debljine, i potom još jednom na 5 cm.

Povezano: Gde uštedeti, a gde potrošiti u kupovini odeće?

#5: Odaberite pravi model za vašu građu

Skinny, boot-cut, ili boyfriend jeans? Jako je važno da birate model farmerki koje odggovaraju vašoj građi tela:

  • skinny i straght-leg modeli najbolje stoje gotovo svim oblicima tela, jer vizuelno produžuju noge, čine vas višim i naglašavaju siluetu
  • boot-cut modeli – ovaj model podrazumeva nogavice koje sa blago šire ka krajevima, i zato najbolje stoje ženama koje imaju kruškast oblik tela ili onaj poput peščanog sata.
  • jeans visokog struka – ovi modeli  daju efekat produžavanja struka. Idealne su za žene sa oblinama, jer će ih ovaj model naglasiti.

farmerke

  • boyfriend jeans modeli – ovaj ležeran modeli farmerki sa manžetnama na nogavicama je idealan za ravnu građu tela, koje nema izražene obline. Može biti nezgodan za žene sa kratkim nogama.
  • zvoncare –  žene sitnije građe treba da izbegavaju zvoncare. Tamni modeli su idealni za žene sa građom u obliku kruške ili one sa ravnijim telom. Birajte one koje prekrivaju obuću, jer vizuelno produžavaju nogu.

#6: Pravilno odaberite boju farmerki za vas

Svetlije farmerke su bolji izbor za proleće i leto – dobro se slažu i sa svetlijim i sa tamnijim bojama gornjih delova. Tamnije farmerke uparene sa svetlijim gornjim delom učiniće da izgledate ne tako ležerno, dok uparene sa tamnim daju monochromatic elegantniji izgled. Crne farmerke su must-have u kolekciji – sportska elegancija koja je idealna čak i za posao.

Pročitajte još i: “Uradi sama” – stare farmerke postaju nove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!