Probajte nešto novo: Farbanje jaja pirinčem (VIDEO)!

farbanje jaja pirinčem

Kako je sutra Veliki petak, dan rezervisan za farbanje uskršnjih jaja, sigurno ste u potrazi za kretivnim idejama, kako bi vašim ukućanima priredili originalno dekorisana jaja. U nastavku vam donosimo ideju za bojenje jaja, koja je izuzetno pristupačna, a daje neverovatne rezultate! A sve što treba jeste beli pirinač, prehrambena tečna boja i plastična posuda!

Melirana jaja uz pomoć pirinča

Za ovu metodu su najbolja bela jaja, jer će se efekat najbolje videti na jako svetloj ljusci.

Za ovu metodu farbanja jaja trebaće vam:

  • bela kokošija jaja
  • nekoliko nijansi tečne boje za hranu
  • beli pirinač
  • plastične posudice sa poklopcem ili zip-lock kesa (za pirinač i boju)
Youtube/Printscreen

Postupak farbanja jaja

  • Sipajte malo pirinča u nekoliko malih posudica sa poklopcem (za različite boje) u kojima ćete “farbati” jaja. Ako nemate posudice, poslužiće i zip-lock kese: uzmite onoliko kesa koliko imate različitih boja, i u svaku sipajte malo pirinča (dovoljno da možete da prodrmate jaje u njemu).
  • Sledeći korak da ukapate malo tečne boje u svaku od ovih posudica sa pirinčem (ili kesica). Dobro protresite posudicu (ili kesicu), kako bi se boja ravnomerno rasporedila po celom pirinču.

Povezano: Vodič za savršeno kuvana uskršnja jaja – korak po korak

Youtube/Printscreen
  • Dok je boja još vlažna na pirinču, vreme je da ubacite jaje! Ako ga stavljate u posudicu sa pirinčem i bojom, zatvorite poklopac, i nežno drmajte kako bi se cela ljuska jajeta obojila. Ako ovaj postupak izvodite sa zip-lock kesom – onda rukama (preko kese) dobro trljajte i drmajte jaje kako bi se sva boja lepo rasporedila.
  • Kada se završili postupak bojenja – izvadite jaje i ostavite ga na papirnom ubrusu ili mrežici da se dobro osuši.

Povezano: 10 super lakih ideja za originalna uskršnja jaja

Youtube/Printscreen
  • Sada ste dobili zaniljiv “pointilistički” dizajn ljuske jajeta, koji će sigurno izmamiti komplimente vaših ukućana!

Video-tutorijale za farbanje jaja pirinčem pogledajte OVDE (verzija sa plastičnom posudicom):

Verzija sa zip-lock kesom:

Pročitajte još i: Ukrašavanje uskršnjih jaja – super laka mermerna jaja!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!