Kako da izmerite vašu idealnu veličinu prstena: Nepogrešivi vodič

veličina prstena

Osim ako se niste nedavno verili, verovatno niste svesni svoje veličine prstena. I to je u potpunosti u redu! Pošto svaki prst ima svoju veličinu, nekada može biti teško kupovati nakit online. U prodavnci, sigurno morate probati svaki prsten, dok ne pronađete onaj koji odgovara. Ipak, online kupovina je drugačija, i zato bi trebalo da imate makar okvirnu ideju za vašu veličinu prstena. U nastavku vam donosimo kako da izmerite veličinu prstena bez greške!

Kako da izmerite veličinu prstena?

Na sreću, većina brendova nakita i zlatara ima neku određenu tabelu konverzije veličina, na koju možte da se oslonite, ali i dalje će biti potrebno da prsten izmerite. Zato će vam biti potrebna traka za merenje (konfekcijski metar) i olovka, ili specijalni “ring sizer”.

Merenje veličine prstena kod kuće

Ako ste našli prsten koji vam se sviđa – šta sada? Pre nego što ga poručite online, moraćete odabrati veličinu iz padajućeg menija. Zato vas savetujemo izmerite prst na desnoj ruci, jer on obično nije iste veličine kao onaj na levoj ruci. Odnosno, izmerite onaj prst na kom ćete nositi prsten. Deblje prstenje je obično uže, zato je možda bolje da za ove modele uzmete ¼ veličine veći model.

Korak po korak

  • Neki ljudi koriste traku papira ili žicu, kako bi izmerili obim prsta, ali svakako morate naći nešto što može da se omota oko prsta. Držite ivicu trake iz prst i čvrsto omotajte ceo prst.
  • Držite oba kraja i nacrtajte liniju na traci, tu gde se dva kraja spajaju ili počinju sa preklapanjem.
  • Odmotajte tračicu i stavite je paralelno uz lenjir. Izmerite udaljenost od početka tračice, pa do nacrtane linije. Zapišite dužinu, sa decimalama, kako biste bili precizni.
  • Koristite tabelu za konverziju veličina – najveći broj proizvođača nakita ima jasnu tabelu, na koju se možete osloniti. Lako ćete pretvoriti centimetre u odgovarajuću veličinu.
  • Pogledajte video tutorijal ovde:

Merenje veličine prstena uz “ring sizer”

Pravi “ring sizer” je najpouzdaniji način da dobijete pravu meru, a oni se mogu naći prilično jeftino, na raznim web sajtovima. Najbolje je da nabavite neki od sledećih modela “ring size”-era:

  • Ring sizer koji izgleda kao gomila plastičnih prstenova na jednoj traci – tu možete probati svaki od njih, i videti tačno koja veličina vam odgovara.
  • Ring sizer koji izgleda kao prilagodljivi metar – omotajte kablić oko prsta, i zakačite ga dok ne bude čvrsto stegnut.

Kako da otkrijete veličinu prstena druge osobe?

Ovo nije baš tema koju lako možete pitati, jer će biti previše očito da nekome želite da kupite prsten. Ako želite da budete diskretniji, bacite pogled na njen omiljeni prsten, kada ga ne nosi. Mnogi sajtovi nude online chart-ove na koje možete prisloniti prsten i tako odrediti krug koji se nalazi unutar.

Pročitajte još i: Za sve buduće mlade – 7 modela vereničkog prstenja koje će biti IN za 2023.

error: Content is protected !!