Mini Pavlove: Penasti kolači od puslice sa šumskim voćem

mini pavlove

“Pavlova” je desert koji je hrskav spolja, a mekan iznutra, toliko je lagan i blago lepljiv, a sočan zbog voća! Čuvena “Pavlova” torta se može napraviti i kao mini desert, čime smo dobili “Pavlova” kolačiće. Ovaj čuveni kolač, inspirisan ruskom balerinom Anom Pavlovom, predstavlja klasik u kojem će vaši ukućani i prijatelji uživati. U nastavku vam donosimo recept za mini Pavlove!

Poreklo deserta

Ovaj deset je veoma popularan na Novom Zelandu i u Australji – pravi se od puslice kao baze, koja je napunjena šlagom i svežim voćem. Ovaj kolač je osmišljen u čast poznate ruske balerine Ane Pavlove, tokom njene turneje po Australiji i Novom Zelandu. Ako niste probali ovaj desert, morate, jer se topi u ustima, i imate utisak da jedete komad oblaka.

mini pavlove

Sastojci za 8 kolačića:

Za puslicu:

  • 3 belanceta
  • prstohvat soli
  • 160 g belog šećera
  • 1 supena kašika skroba
  • 1 kašičica eksktrakta vanile ili ružine vodice (ili drugog ekstrakta po želji)
  • 1 kašičica belog vinskog sirćera (ili limunovog soka)

Za šlag-krem:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica šećera

Za toping:

  • 300 g svežeg ili odmrznutog šumskog voća (jagode, kupine, maline)
  • Nekoliko listića mente

Priprema:

Puslica

1. Električnim mikserom umutite belance uz prstohvat soli dok ne dobijete meke vrhove snega.

2. Dok još mutite smesu, počnite da dodajete šećer, kašiku po kašiku i nastavite da mutite još par minuta dok se ne formiraju čvrsti vrhovi snega od belanaca. Potrebno je da mutite na najjačoj brzini oko 10 minuta.

mini pavlove

3. Prestanite sa mućenjem i dodajte 1 kašiku skroba, 1 kašičicu sirćeta i 1 kašiku ekstrakta vanile ili ruže i umešajte ovo špatulom pokretom “savijanja” smese.

4. Rernu prethodno zagrejte na 180º C i postavite papir za pečenje na dno pleha.

5. Uz pomoć kese za špric, istisnite smesu u mala gnezda na papir za pečenje. Veličinu odaberite sami.

6. Kašikom napravite udubljenja u centru gnezda kako biste napravili dovoljno mesta za punjenje.

7. Pecite u zagrejanoj rerni na 130-150º C oko 30 minuta.

8. Ako primetite da puslica brzo dobija žućkastu boju, smanjite temperaturu rerne. Posle 30 minuta isključite rernu i ostavite gnezda još 10-15 minuta u toploj rerni.

mini pavlove

9. Izvadite gnezda iz rerne, i pustite da se skroz ohlade pre dodavanja šlaga i topinga.

Povezano: Red Velvet kolačići koji će vas oduševiti!

Šlag

Umutite hladnu slatku pavlaku sa 1 kašičicom šećera, električnim mikserom. Ostavite smesu u frižideru na 10-15 minuta.

Spajanje kolača

1. Kada su se puslice u potpunosti ohladile, naspite hladan šlag u špric i napunite gnezda šlagom.

2. Odozgo pospite sveže ili odmrznuto šumsko voće i voćni sirup od istog, po želji.

3. Ukrasite listićima mente.

mini pavlove

Prijatno!

Pročitajte još i: Tiramisu kolačići – mini verzija popularnog deserta koja se pravi za čas

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!