Trajnost kozmetike nakon početka upotrebe

By  |  0 Comments

Ono što je zajednička osobina gotovo svih dama, jeste da uživaju u činjenici da je njihov neseser što više popunjen najrazličitijim proizvodima namenjenim za negu i ulepšavanje. Takva činjenica je svakako pozitivna i u njoj se ne krije ništa loše. Međutim, loše je ukoliko vođeni potrebom da raspolažete sa što više kozmetike, zaboravite na njen rok trajanja i izgubite mogućnost da se prisetite od kada vi uopšte određeni proizvod imate i koristite.

Čitajte rok upotrebe nakon otvaranje kozmetike

Još ukoliko se datum koji označava rok trajanja na ambalaži proizvoda uništi i izbriše vremenom, vi onda zaista gubite mogućnost da utvrdite da li je proizvod koji koristite svež i pogodan za upotrebu ili ne. Zato, evo informacija, koje otkrivaju okvirnu trajnost najčešće korišćene kozmetike.

Na osnovu tih informacija, biće vam lakše da sveže proizvode zadržite u svom neseseru, a one kojima je istekao rok da odbacite i prestanete da ih koristite. Važnost odbacivanja kozmetike kojoj je istekao rok je u tome što ćete na taj način kožu poštedeti štetnog uticaja isteklih sastojaka koji ne samo što mogu stvoriti trenutne iritacije na koži, već mogu trajno pokvariti kvalitet kože i uzrokovati njeno prevremeno ili ubrzano starenje.

Ono što je na ovu temu neophodno dodati, jeste da se fabrički utisnut rok trajanja na ambalaži proizvoda, značajno skraćuje nakon otvaranja i početka upotrebe tog proizvoda. Dakle, fabrički utisnut rok trajanja, važi u slučaju da je proizvod hermetički zatvoren i ne korišćen. Onog trenutka kada taj proizvod otvorite i počnete da ga koristite, taj rok trajanja više ne važi.

trajnost kozmetike

Kolika je trajnost kozmetike nakon početka upotrebe?

– Tečni puderi: od 3 meseca do najviše 6 meseci,
– Puderi u kamenu: najduže 12 meseci,
– Korektori: od 6 meseci do 8 meseci,
– Maskare: oko 3 meseca, u retkim slučajevima 4 meseca,
– Ruževi za usne: oko 12 meseci,
– Kreme protiv bora: do 12 meseci,
– Kreme za sunčanje: do 12 meseci.

Po isteku ovog vremena bacite nepotrošenu kozmetiku i nemojte biti sentimentalni, vaša koža je u pitanju.

Povezano: Lepa koza sa 20, 30, 40, 50…

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!