Kolačići u obliku uskršnjih čokoladnih gnezda: Desert bez pečenja!

čokoladna gnezda

Ova uskršnja gnezda za mini čoko-jaja se lako prave: od ovsenih i kukuruznih pahuljica i kikiriki putera, i savršena su za uskršnju trpezu! Garantujemo da će deca poludeti za njima! Samo nabavite mini čokoladna jaja, koja ćete položiti na ova ukusna i hrskava gnezda i dobićete instant brzi uskršnji desert koji je podjednako ukusan i lep na oko. Evo kako se pravi – recept sledi u nastavku.

Uskršnji desert koji će svi voleti: Čoko-gnezda

Desert koji je lep na oko, ukusan, i privlači pažnju vaših gostiju – šta više možete poželeti?

Youtube/Printscreen

Za 24 komada gnezda, potrebno je:

  • 1,5 šolja tvrdih bombona od putera (ili tvrdih karamela)
  • 1,5 šolje čokoladnih dugmića
  • ¾ šolje glatkog putera od kikirikija
  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2,5 šolje grubo smrvljenih kukuruznih pahuljica
  • 72 komada mini čoko-jaja

Povezano: Ukusno i dekorativno – Uskršnja pogača sa jajetom u sredini

čokoladna gnezda

Priprema:

1. U velikoj posudi otopite bombone, čokoladne dugmiće i puter od kikirikija.

2. Umešajte ovsene i kukuruzne pahuljice, dok se smesa ne poveže.

3. Zagrabite pune supene kašike i smese i prebacite ih papir za pečenje. Napravite 24 gnezda i odmah utisnite 3 mini čoko-jaja u centar. Ako želite gnezda možete stavljati i u papirne korpice.

čokoladna gnezda
Youtube/Printscreen

4. Ostavite da se gnezda u potpusti ohlade pre stavljanja u frižider.

Prijatno!

Video-recept za čokoladna gnezda pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Uskršnji desert – kako da napravite čoko jaja?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!