Ova uskršnja gnezda za mini čoko-jaja se lako prave: od ovsenih i kukuruznih pahuljica i kikiriki putera, i savršena su za uskršnju trpezu! Garantujemo da će deca poludeti za njima! Samo nabavite mini čokoladna jaja, koja ćete položiti na ova ukusna i hrskava gnezda i dobićete instant brzi uskršnji desert koji je podjednako ukusan i lep na oko. Evo kako se pravi – recept sledi u nastavku.
Uskršnji desert koji će svi voleti: Čoko-gnezda
Desert koji je lep na oko, ukusan, i privlači pažnju vaših gostiju – šta više možete poželeti?

Za 24 komada gnezda, potrebno je:
- 1,5 šolja tvrdih bombona od putera (ili tvrdih karamela)
- 1,5 šolje čokoladnih dugmića
- ¾ šolje glatkog putera od kikirikija
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2,5 šolje grubo smrvljenih kukuruznih pahuljica
- 72 komada mini čoko-jaja
Povezano: Ukusno i dekorativno – Uskršnja pogača sa jajetom u sredini

Priprema:
1. U velikoj posudi otopite bombone, čokoladne dugmiće i puter od kikirikija.
2. Umešajte ovsene i kukuruzne pahuljice, dok se smesa ne poveže.
3. Zagrabite pune supene kašike i smese i prebacite ih papir za pečenje. Napravite 24 gnezda i odmah utisnite 3 mini čoko-jaja u centar. Ako želite gnezda možete stavljati i u papirne korpice.

4. Ostavite da se gnezda u potpusti ohlade pre stavljanja u frižider.
Prijatno!
Video-recept za čokoladna gnezda pogledajte OVDE:
Pročitajte još i: Uskršnji desert – kako da napravite čoko jaja?
Ostavi odgovor
Vidi komentare