Zamrznute namirnice koje je zdravo kupovati

Sveže ili zamrznute namirnice? Ovo je debata stara koliko, pa, i zamrzivač, ali ako pokušavate da izgubite kilograme, obavezno sebi postavite ovo pitanje. Otkrijte zamrznute namirnice koje je zdravo kupovati, od voća i povrća do mesa i ribe.

10 namirnica koje su dobre i zamrznute

Zamrznute namirnice su bogate vlaknima, antioksidansima, proteinima i drugim hranljivim sastojcima. Dostupne su tokom cele godine, a u većini slučajeva su jeftinije od svežih.

Spanać

Ovo zeleno lisnato povrće pojačava unos vlakana i nudi kojekakve hranljive materije. Prepun je antioksidanata koji smanjuju rizik od raka i upalnih procesa. Takođe je bogat izvor gvožđa. Možete dodati zamrznuti spanać u lazanje, kajganu, u sos ili čorbu.

Karfiol

Ova povrćka je puna anti-inflamatornih nutrijenata, uključujući glukorafanin, koji pomaže organizmu da se prilagodi i preživi dejstvo raznih toksina iz okoline. Karfiol smanjuje rizik od raka, naročito prostate, mokraćne bešike i debelog creva.

Brokoli

Brokoli pomaže pri detoksikaciji tela, snižava nivo holesterola i održava normalno funkcionisanje digestivnog trakta. Bacite nekoliko kuvanih cvetova u pšeničnu testeninu ili ih prepržite u jutarnjem omletu.

 Losos

Losos je, zajedno sa drugim morskim ribama, najzdravija zamrznuta namirnica za srce. Zamrznutu ribu je najbolje odmrznuti polako u frižideru.

Povezano: Hrana protiv starenja!

Prethodna1 of 3Sledeća

error: Content is protected !!