Akne na leđima? Možda je vaš kondicioner za kosu krivac!

Preterano znojenje i potom predugo čekanje na tuširanje su obično obeleženi kao glavni krivci za akne na leđima, ali kada je reč o ovom problemu, i vaš kondicioner za kosu može biti potencijalni problem. Iako emolijentna svojstva regeneratora za kosu mogu izlgedaiti i omekšati kosu, on takođe može zapušiti pore i uzrokovati akne. Ipak, nemojte paničiti: to ne znači da treba da prestatnete sa korišćenjem regeneratora kako biste “očistili” akne.

Zašto kondicioner izaziva akne na leđima?

Pošto su kondicioneri namenjeni reparaciji kose i njenom omekšavanju, mnogi od njih su teški, kremasti i uključuju sastojke koji potencijlano zapušavaju pore. Mnogi od njih, posebno oni kremastih, gustih tekstura sadrže uljanu osnovu, koja može zapušiti pore i uzrokovati akne. Iako klasični sastojci koji se često nalaze u regeneratorima, poput shea putera, petrolatuma i ulja nisu uvek komedogeni, oni ipak mogu sadrži sastojke koji potencijalno dovode do upala pora.

Kada ispirate kosu posle nanošenja regeneratora, on se sliva niz leđa i oblaže ih filmom hranljivih sastojaka, koji mogu zapušiti pore na leđima, i potencijalno uzrokovati akne. Isto tako, dok držite regenerator preporučenih 5 minuta i vaša koža leđa biva izložena ovim sastojcima.

Povezano: Kako da se efikasno rešite akni sa leđa i grudi?

Kako da izbegnete akne na leđima kada koristite kondicioner?

Ako sumnjate na kondicioner da je krivac iza vaših akni – postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste izbegle buduće upale kože. Najpre, započnite tuširanje pranjem kose – šampon + regenerator, a potom temeljno isperite kosu pre nego što započnete sa pranjem tela.

Tuširanje tela posle pranja kosa će omogućiti da isperete sva ulja i masnoću od regeneratora sa kože tela. Predlažemo vam nežne čistače za telo, namenjene koži sklonoj aknama (potražite one sa sastojcima poput salicine kiseline, čajevca, i drugih).

Podignite kosu u punđu

Druga opcija za izebgavanje kontakta kože leđa i kondicionera za kosu jeste da podignite kosu u punđu nakon nanošenja regeneratora. Za ovo će vam poslužiti plastična šnala. Isto pravilo važi i kada nanosite maske za kosu. Dok se kosa natapa kondicionerom, vi se možete za to vreme obrijati ili naneti masku za lice. Kada budete ispirali regenerator ili masku sa kose, postarajte se da na leđima ne ostanu tragovi proizvodima.

Ako i posle ove prakse i dalje dobijate akne na leđima, možda je dobra ideja da vaš regenerator zamenite onim nekomedogenim, namenjenim masnoj kosi, na bazi čajevca, žalfije, cinka itd.

Naša preporuka je Subrina Professional PURE micelarni regenerator za kosu.

Pročitajte još i: 10 neobičnih, a veoma korisnih upotreba regeneratora za kosu

error: Content is protected !!