Povratak u svakodnevicu: 7 saveta za reset posle letovanja

reset posle letovanja

Po povratku sa letovanja, svi se osećamo nekako čudno: kod kuće nas sačekaju problemi, posao zove, a mi bi da se vratimo na tropske plaže! Tokom letovanja, obično preterujemo u hrani (zahvaljujući preukusnom švedskom stolu) i koktelima (ah, te žurke na plaži). Uz to, putovanje i promena rutine nas dodatno izmori. Zato vam u nastavku donosimo savete za reset posle letovanja, kako biste se pripremili za sve ono što vas čeka po povratku sa odmora.

Kako da se “resetujete” posle letovanja?

Jedite “čisto i zeleno”

Prva stavka je da resetujete digestivni sistem. Ako se osećate naduveno, detox će eliminisati potrebu za šećerom i soli koju ste razvili. Nema potrebe da idete na dijete izgladnjivanja. “Očistite” ishranu tako što ćete jesti integralnu i prirodnu hranu, sveže voće i sveže ili pareno povrće. Ubacite zeleni smuti u rutinu doručka. Neka vam obroci budu zdravi uz biljne proteine. Eliminišite ugljene hidrate i skrobnu hranu, poput pirinča i hleba.

reset posle letovanja

Sakrijte vagu

Nemojte se meriti odmah kako stignete kući sa letovanja. Nemojte uništiti sebi uspomene sa odmora, time što ćete stati na vagu. Čim počnete da bolje jedete, izgubićete taj višak koji ste doneli sa letovanja. Sakrijte vagu pre nego što krenete na put. Ono što je van vida, biće i van uma.

Izbacite alkohol

Resetujte se posle letovanja i tako što ćete se detoksikovati od alkohola. Uživanje u ukusnim koktelima je u redu, kada ste na odmoru. Sada kada ste kod kuće, alkoholne napitke zamenite prirodnim voćnim sokovima i mineralnom vodom.

Nastavite sa vežbanjem

Počnite ili nastavite plan vežbanja i treniranja posle letovanja. Posle dolaska kući, lagano izgradite ponovo rutinu vežbanja, kako biste izbegli povredu. Najverovatnije, vaše navike vežbanja su zaustavljene ili usporene tokom letovanja. Rezervišite određeni deo dana za trening, kako biste osigurali njegov kontinuitet.

Povezano: Oporavak kože posle letovanja – hidratacija i borba protiv fleka

reset posle letovanja

Hidrirajte se

Kada stignete kući, zaboravite na alkoholna pića, i povećajte unos vode. Sveža voda, obična ili gazirana mogu eliminisati želje za visokokalorijskim pićima. Dodajte neku aromu vodi, uz pomoć mente, limuna, bobica ili kriški pomorandže. Započnite novu naviku time što ćete ujutru popiti mlaku vodu sa limunom.

Dajte sebi vremena da se opustite

Resetujte i um posle letovanja. Opustite se i razmišljajte o svim divnim iskustvima koje ste imali. Idite u lagane šetnje ako se osećate nemirno posle puta i boravka u hotelu. Raspakujte se i sredite kuću. To će vam pomoći da se osećate kao da ste ponovo u poznatom okruženju.

Pročitajte još i: 10 beauty proizvoda koje morate spakovati za letovanje

error: Content is protected !!