Obožavate slatko? Ali ne biste da se ugojite? Da li jedno drugo isključuje ili ipak možemo da uživamo u slatkim poslasticama bez griže savesti? Napravite HRONO nutelu :).
Potrebni sastojci za hrono slatki krem
- 200 gr sirovog badema
- 200 gr lešnika
- 100 gr susama
- 1 kašika kakaa
- 6 kašika mlevenog rogača
- stevija (opciono)
- pola paketića maslaca (oko 75-80 gr).
Priprema zdravog slatkom krema
- Lešnik i badem stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 10-ka minuta. Pazite da ne izgori. Kad se prohladi, protrljajte dlanovima da se skinu ljuske.
- Susam pržite u rerni oko 5 minuta, ne više jer može da postane gorak.
- Lešnike, bademe i susam izblendirajte dok se ne postanu pasta.
- Dodajte maslac (sobne temperature), kakao i rogač i sada sve zajedno izblendirajte da se sastojci sjedine.
- Po želji dodajte steviju.
I vaša hrono nutela je gotova!
Uživanje u hrono palačinkama ili slatkom doručaku može da počne.
NAPOMENA:
Bez obzira sto su ovo sve dozvoljene namirnice, ovaj slatki namaz je najbolje jesti jednom u desetak dana.
Autor teksta: “HRONO nutela: Zdrav slatki krem!”, Blog Bobine hrono čarolije
Nisam kuvar po profesiji, ali ljubav prema kuvanju imam još od malena. Pravo zadovoljstvo sam pronašla od kako se hranim po hrono principima. Nije mi bitno samo da obrok bude ukusan već da to i na oko lepo izgleda. Sa velikim zadovoljstvom kuvam, slikam i delim recepte na blogu. Na osnovu svog iskustva želim drugima pomoći da izađu na pravi put zdravlja.
*************************************************************
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare