Uradi sama: Mirišljavi sprej za telo + priprema mirišljavog ulja

By  |  0 Comments

Kao što vam je sigurno poznato, na tržištu se danas mogu pronaći različiti mirišljavi sprejevi za telo. Međutim, ukoliko ovaj tekst pročitate do kraja, ovakve sprejeve više nećete morati da kupujete, jer ćete lako moći da ih napravite i sami.


Kako napraviti mirišljavi sprej za telo?

Da bi ste napravili mirišljavi sprej za telo potrebno vam je:

  • Oko 250 ml destilovane vode,
  • 5 kapi eteričnog ulja lavande (možete koristiti bilo koju vrstu eteričnog ulja),
  • 5 kapi ulja od lavande koje ćete takođe moći da napravite sami i to na sledeći način:

U staklenu teglu (u dimenzijama po vašoj želji), sipajte suve cvetove lavande i to u toj meri da zauzmu polovinu prostora u tegli. Zatim, cvetove prelijte maslinovim uljem toliko da napunite dve trećine prostora u tegli). Nakon toga, teglu hermetički zatvorite i ostavite je da 2 nedelje odstoji na hladnom i tamnom mestu. U toku trajanja te dve nedelje, sadržaj u tegli mešajte svakodnevno.

lavanda

Nakon dve nedelje, sadržaj iz tegle procedite kroz presavijenu gustu gazu ili kroz gustu cediljku. Čvrste delove lavande bacite, a ulje od lavande koje ste pripremili na ovaj način, prelijte u tamnu staklenu ambalaži koju ćete moći hermetički da zatvorite i da odložite na tamno mesto. Ovako pripremljeno ulje od lavande, možete koristiti za relaks masažu, ali i za negu vlasišta kose  u cilju sprečavanja pojačanog opadanja kose.

Imate problem sa pojačanim opadanjem kose? Rešite ga uz pomoć ovog prirodnog preliva!

Proces pravljenja mirišljavog spreja za telo:

Kada ste obezbedili sve neophodne sastojke, 250 mililitara destilovane vode najpre prokuvajte, a zatim kada voda proključa u nju ubacite 5 kapi eteričnog ulja od lavande i pomerite vodu sa izvora toplote. Kada se voda ohladi, u nju dodajte i 5 kapi ulja od lavande koje ste sami pripremili. Na samom kraju, ovako pripremljen mirišljavi sprej za telo sipajte u flašicu sa prskalicom i koristite po potrebi.

sprej za telo

Trajnost ovako pripremljenog mirišljavog spreja za telo je neograničena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!