Uklonite podbradak jednostavnim vežbama

By  |  0 Comments

Podbradak, koji nažalost ima dosta žena, umesto skupe estetske operacije možete ukloniti jednostavnim vežbama.

S godinama dobijamo koji kilogram više, koža gubi kolagen i elastičnost te dolazi do opuštanja mišića oko vrata i brade. Preterano izlaganje suncu, pušenje, alkohol, loša ishrana, ali i genetika takođe utiču na izraženiji podbradak.

Nebitno kako ste dobili podbradak, važno je kako ćete izdajicu godina ukloniti, a možete zahvaljujući jednostavnim kratkim vežbama koje možete da radite bilo gde.

Vežbe da uklonite podbradak

1. Dok budete izvodili ovu jednostavnu vežbu, osetićete zatezanje mišića vrata i brade. Stanite ili sedite, bitno je da ispravite leđa, opustite ramena i glavu zabacite unazad i gledajte u plafon. Usne namestite kao da želite da poljubite plafon. Ostanite u ovom položaju oko 5 sekundi, a zatim opustite glavu i usta. Vežbu ponovite 15 puta.

2. Za lep i mladalački podbradak, otvorite usta najviše što možete, zadržite 10 sekundi pa potom zatvorite usta. Dodatno ojačajte mišiće vrata i brade prekrivanjem donjih zuba donjom usnom te pomeranjem vilice gore-dole kao da žvaćete. Za početak vežbu ponovite 10 puta, a vremenom povećavajte broj ponavljanje.

3. U sedećem ili stojećem položaju, ispravite se što više možete. Zatim, lagano i nežno rotirajte glavu tako da se kreće u punom krugu od ramena do grudi ili pravite polukružne rotacije od ramena do ramena. Uradite kružnu vežbu 5 puta u jednom, pa ponovite u suprotnom smeru.

4. Ispravite leđa i ramena, a glavu okrenite na stranu ka desnom ramenu. Napućite usne i ostanite u tom položaju 10 sekundi. Vratite se u početni položaj. Uradite vežbu 10 puta, a nakon kraće pauze, ponovite vežbu okretanjem glave ka levom ramenu. Okretanjem glave zatežete vrat i mišiće vilice, ali i opuštate bol u ramenima.

5. Otvorite usta i isplazite jezik, najviše što možete, dok ne osetite zatezanje mišića vrata i brade. Brojite do 10 pa opustite usta. Ponovite vežbu 10 puta. Ojačaćete opuštene mišiće ispod vilice i podbradak će vidno da se smanji.

Povezano: Izgledajte mršavije na fotografijama: TRIKOVI!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!