POSLASTICA KOJA PODSEĆA NA LETO: Krofne punjene sladoledom

By  |  0 Comments

Kreativnost se prenela i na spremanje hrane, a neodoljiv primer fuzije dezerata su krofne punjene sladoledom čiji vam recept donosimo u nastavku teksta. Sigurni smo da će vam krenuti voda na usta čim pročitate korake za njihovu pripremu ili pogledate video tutorijal na kraju teksta.

Iako je leto završilo, ne znači da ne možete uživati u njegovim čarima kao što su poslastice poput krofni ili sladoleda. Ako volite ove ukusne letnje slatkiše, priuštite sebi duplo zadovoljstvo i napravite krofne punjene sladoledom.

Kako da napravite krofne punjene sladoledom?

Potrebni sastojci:

  • testo za krofne,
  • vaš omiljeni sladoled,
  • ulje za prženje,
  • ½ šolje šećera u prahu,
  • 1 supena kašika mleka,
  • voće i sveža nana za dekorisanje.

Način pripreme:

Ako ne uspete da pronađete kupovno testo za krofne, možete ga napraviti sami.

Za testo su vam potrebni 350 g brašna, 1 jaje, 1 kesica kvasca, 1 kesica vanilinog šećera, 25 ml ulja, 100 ml mleka, prstohvat soli i šećera. Pomešajte prvo suve sastojke, pa smesi za testo za krofne dodajte jaje, ulje i mleko. Umesite mekše testo, ali pazite da vam se ne lepi za prste. Ostavite testo za krofne da nadođe oko sat vremena. Rastanjite testo na radnoj površini posutom brašnom pa čašom vadite krugove za krofne.

Povezano: Kremasti sladoled od avokada!

Krugove testa za krofne potom napunite kašikom sladoleda po želji. Oblikujte kuglice i ostavite ih u zamrzivaču na pola sata. Zaleđene krofne punjene sladoledom ubacite u vrelo ulje i pržite dok ne postanu zlatne boje. Viška ulja ćete se rešiti stavljanjem krofni na papirni ubrus ili salvetu.

Krofne punjene sladoledom potom dekorišite sezonskim voćem i glazurom dobijenom mućenjem šećera u prahu i mleka.

Pogledajte i video tutorijal za pripremu krofni punjenih sladoledom!

Povezano: Dijetalna letnja poslastica: Napravite sorbet za 5 minuta!

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!