10 saveta za bezbednu i zabavnu novogodišnju žurku

novogodišnja žurka

Novogodišnja noć samo što nije, a vi ste sigurno već odlučili kako ćete je proslaviti. Zaista postoji mnogo načina da provedete doček nove godine. Bilo da idete na kućnu žurku ili provodite noć napolju, odabrali smo najbolje savete za bezbednu i zabavnu novogodišnju žurku, kako biste odgovorno proveli najluđu noć u godini!

Ako slavite unutra…

U novogodišnjoj noći, ne morate izlaziti iz kuće da biste se odlično proveli. Ako ste domaćin novogodišnje žurke, ovo su saveti kako da se svi lepo provedu, uz dozu odgovornosti!

#1: Ako pijem, ne vozim

Kada sat udari ponoć, nema ništa lepše od nazdravljanja čašom šampanjca. Ali ako planirate da služite alkohol na vašoj kućnoj žurci, budite odgovoran domaćin, time što ćete se postarati da niko ne vozi u povatku kući. Vožnja posle konzumiranja alkohola je ozbiljan rizik po vaše goste i ostale učesnike saobraćaja.

zdravica u ponoć

#2: Isplanirajte aktivnosti

Kako bi vaša žurka tekla glatko, isplanirajte listu igara ili aktivnosti. Igranje društvenih igara može biti sjajan način da “probijete” led, ukoliko se vaši gosti ne poznaju međusobno.

#3: Pripremite puno hrane

Ako vaši gosti ostaju do iza ponoći, očekujte dosta grickanja tokom večeri. Veliki izbor party hrane i grickalica, uz nealkoholna pića će vaše gosti činiti zadovoljnim. Dosta hrane će ujedno neutralisati štetna dejstva alkohola.

Povezano: Praznici nam stižu: Najlepše dekorisanje novogodišnjih keksića ikad!

#4: Ograničite listu gostiju

Ako pravite kućnu novogodišnju žurku, uvek je dobro da ograničite spisak na one goste koja zapravo vrlo dobro poznajete. Biće vam teško da obuzdate nepoznate ljude, ukoliko preteraju sa pićem, a i manja je verovatnoća da će poštovati vašu imovinu (očekujte prosuto vino po sofi).

novogodišnja žurka

#5: Izbegnite vatromet

Pokušajte da izbegnete iskušenje da zapalite vatromet, jer oni mogu izazvati kućne požare i povrede, a takođe – nikada ne mešajte vatromet i alkohol.

Ako slavite van kuće…

Grad je pun novogodišnjih žurki, a ako odaberete da slavite van kuće, ovo su odabrani saveti koji će vam pomoći da se bezbedno vratite kući.

#1: Odredite kako ćete se vratiti kući

Ako planirate da slavite uz alkohol, pre prvog pića odlučite kako ćete se vratiti kući: da li je to taksi ili prijatelj koji neće piti cele noći, a biće u ulozi vozača. Nikada nemojte sesti za volan, pa i ako ste popili samo jedno piće.

#2: Proslavite sa prijateljima

Bezbednost je u broju: ako slavite sa više prijatelja, razgovarajte međusobno, kako biste pripazili jedni na druge pre nego što noć počne!

Povezano: 5 suptilnih načina kako da dodate šljokice u novogodišnji outfit

#3: Napunite mobilni telefon

Pre nego što izađete u grad, postarajte se da vam je telefon napunjen. Ako se zaglavite u gradu na žurci sa praznom baterijom, teško ćete se povezati sa prijateljima ili naručiti prevoz do kuće.

prazna baterija na telefonu

#4: Jedite pre nego što krenete

Ako niste uplatili full meni za novogodišnju noć, savetujemo vas da večerate pre izlaska u grad. Time ćete ujedno sprečiti osećaj gladi kasnije i usporiti dejstvo alkohola.

#5: Ne ostavljajte auto preko noći

Ako ste došli autom, ali se ne vraćate istim, najpametnije je da auto ostavite na prilazu i da zaključate vrata. Nažalost, kriminalci ne slave, i zato je pametno da zaštitite svoje vozilo.

Bez obzira kako slavite, Nova godina je vreme da porazmislite o vašim uspesima u prošlosti i nadama za budućnost! Srećna nova 2020. godina!

Pročitajte još i: 9 super saveta za organizovanje novogodišnje žurke

error: Content is protected !!