9 romantičnih načina kako da provedete Dan zaljubljenih sa partnerom

dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih je iza ćoška, a bez obzira da li obeležavate ovaj praznik ili ne, nije loše izraziti emocije na neki drugačiji način. Mnogi ljudi širom sveta proslavljaju 14. februar tako što pokazuju ljubav prema ljudima koje vole. Neki parovi će otići u restoran na romantičnu večeru ili će pogledate maraton ljubavnih filmova utz mnogo čokolade. Ali ako želite nešto drugačije aktivnost za ovaj praznik ljubavi, u nastavku vas čeka naših 9 ideja kako da romantično provedete Dan zaljubljenih!

Kako da provedete Dan zaljubljenih sa partnerom?

#1: Podsetite se prvog sastanka

Velika je verovatnoća da ste baš na početku veze bili najromantičniji – zašto da se ne podsetite kako ste šarmirali partnera i trudili se svakog dana? Žene vole kada se muškarci prisete svakog detalja sa početka veze. Prisetite se prvog sastanka, a čak možete otići na isto mesto, naručiti istu hranu i raditi sve ono što je započelo vašu romansu.

#2: Kreirajte romantični dejt

Ne morate organizovati avion koji će na nebu napisati “Volim te”, ali sigurno možete organizovati romantični Dan zaljubljenih, bez da napustite kuću. Isključite mobilne telefone, naručite dobru hranu, i uživajte celog dana u društvu vašeg partnera.

dan zaljubljenih

#3: Čokolada, puno čokolade

Čokolada je glavna zvezda Dana zaljubljenih – zašto ne biste ceo dna pretvorili u čokoladni dan? Nabavite više vrsta čokolada, bombona, pralina i drugih čokoladnih deserata, aranžirajte ih na lepim poslužavnicima, i neka ovaj dan postane degustacija čokolade, uz mnogo ljubavi.

#4: Obucite se svečano

Dan zaljubljenih je specijalan dan, i zato zaslužuje da se doterate. Bez obzira na to koji su vam planovi (otmena večera u restoranu ili obrok kod kuće), sređivanje i šminkanje će učiniti da se osećate još posebnije. Iako žene vole da se srede za ovaj praznik, muškarci malo zaostaju. Zato inspirišite partnera da se i on potrudi.

Povezano: Praznik ljubavi – zašto slavimo Dan zaljubljenih?

#5: Napravite photoshooting zajedno

Koliko puta ste se doterale za neku priliku, ali ste zaboravile da se slikate sa partnerom? Zato možete ovaj Dan zaljubljenih provesti i u fotošutingu. Odaberite neki zanimljivi deo grada, ponesite selfi-štap i kreirajte uspomene kojih ćete se rado sećati.

dan zaljubljenih

#6: Napišite romantične poruke jedno drugom

Možda ovo deluje otrcano, ali stavljanje na papir onoga što osećate prema partneru može biti jako dragoceno za vaš odnos. Kada uzmete taj napisani papir i vidite reči ispred sebe, zamislićete se nad odnosom i više ćete ceniti partnerovu ljubav. Ovo je zanimljiv način da provedete Dan zaljubljenih – sedite zajedno za sto, uključite tajmer na 15 minuta i napišite jedno drugom romantično pismo. Podom ga razmenite sa partnerom.

Povezano: 5 lakih make-up ideja za Dan zaljubljenih

#7 Napravite neko novo jelo

Proces kuvanja sa partnerom može biti veoma zabavan način da provedete Dan zaljubljenih. Od odlaska u prodavnicu po namirnice, pripremanja hrane, samog kuvanja i potom serviranja – proces kuvanja neverovatno zbližava parove. Odaberite neko jelo koji nikada niste pravili, napravite romantičnu dekoraciju za trpezu, uz sveće i pustite neki smooth jazz dok obedujete.

#8: Udružite se sa još jednim parom

Dan zaljubljenih ne mora da bude dan za solo aktivnost vas kao para. Može biti vrlo zanimljivo da provedete dan sa drugim parom, posebno ako ste bliski prijatelji. Možete organizovati neku od gore navedenih aktivnost, ali kao “double-date”.

dan zaljubljenih

#9: Isplanirajte odmor bez putovanja

Pritisak da se Dan zaljubljenih provede na fantastičan način često može biti prevelik – van našeg budžeta ili stila života. Kako god da se odlučite da obeležite praznik, najvažije je da ste zajedno. Isplanirajte da ovaj dan provedete u vašem gradu (bez pritiska za putovanje), u vašem lokalnom hotelu ili spa centru. Uživajte u društvo partnera i isključite se od ostatka sveta na kratko.

Pročitajte još i: 10 ideja kako da provedete Dan zaljubljenih ako ste single?

error: Content is protected !!