7 saveta koje morate znati pre kupovine jednodelnog kupaćeg kostima

jednodelni kupaći kostim

Bikini je neprevaziđen model kupaćih kostima, ali i klasični jednodelni kostim postaje sve popularniji, jer ističe vašu figuru i prekriva sve što treba. Ipak, mnoge od nas ne umeju da odaberi pravi model, niti znaju šta treba da gledaju kada kupuju jednodelni kupaći kostim. Postoji puno detalja na koje treba da obratite pažnju – u nastavku pročitajte 7 saveta za kupovinu jednodelnog kupaćeg kostima.

Ovo su saveti koje morate znati pre kupovine kupaćeg kostima:

#1: Izbegavajte modele koji imaju mnogo detalja i šara oko struka i stomaka

Ovako šareni i teksturisani jednodeli kupaći kostimi će kreirati iluziju da ste puniji nego što jeste u ovim kritičnim regijama. Dakle, birajte kupaće kostime sa što manje dezena i šara u ovom predelu.

#2: Karneri za manje grudi

Ukoliko ste zabrinuti kako će vaše manje grudi izgledati u jednodelnom kupaćem kostimu, odaberite model koji ima akcentne detalje, poput karnera, u toj regiji.

Povezano: Produžite vek trajanja vašeg omiljenog kupaćeg kostima

jednodelni kupaći kostim

#3: Uz jednodelni kupaći najbolje idu platforme

Ako ćete se družiti pored bazena ili na plaži u jednodelnom kupaćem kostimu, predlažemo da ga uparite sa papučama na platformu, a ne sa japankama. Platforme će vam dati dodatnu visinu i nateraće vas da hodate pravih leđa, što će vizuelno dati zgodniju figuru.

#4: Pažljivo odaberite boje

Ukoliko želite da izgledate mršavije, crna boja je idealna za to. Ipak, ako želite malo boje, a isti efekat, probajte jednodelni kupaći u teget ili tamno ljubičastoj boji.

jednodelni kupaći kostim

#5: Beli kupaći kostim će vas vizuelno proširiti

Bela boja nije najpoželjnija, kada je reč o odabiru jednodelnog kupaćeg kostima, niti bikinija. Dok crna boja vizuelno stanjuje figuru, bela je proširuje. Ova nijansa kupaćeg kostima je idealna ako ste već fit ili mršavi, jer će naglasiti vaše dobre proporcije.

#6: Odaberite dobru veličinu

Zabluda je da kupaći kostim treba uzimati u jednom broju većem. Materijali od kojih se izrađuje kupaći kostim se šire kada su mokri, tako da će postati malo širi i opušteniji kada uronite u vodu. Zato uvek odaberite “true-to-size” veličinu, kada je kupaći kostim suv. Dakle, on mora da vam pruža potporu, da bude zategnut, i udoban na telu.

#7: Razmislite da li jednodelni kupaći za vas

Ako ste aktivni plivač, volite vodene sportove i ne izlazite iz vode, jednodelni kupaći kostim je idealan za vas. Ukoliko ipak više vremena provodite sunčajući se i družeći se pored bazena ili na plaži, možda je bolje da razmislite o dvodelnom kupaćem kostimu, pošto je praktičniji za te namene.

jednodelni kupaći kostim

Pročitajte još i: Najbolji saveti za odabir bikinija

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!