Nemojte je bacati: Kako iskoristiti kozmetiku koja vam ne odgovara?

kozmetika koja ne odgovara

Svi znamo onaj osećaj kada smao kupile novu kremu, a nakon nedelju dana shvatimo da nam nimalo ne odgovara: premasna je ili prelagana, izaziva nam iritacije. Jednostavno – promašaj! Ali šta da radimo sa tek kupljenom kremom za koju smo dali novac? Ukoliko prosledjivanje nekome nije opcija – ne očajavajte! U nastavku vam donosimo korisne načine kako možete iskoristiti beauty proizvode koji vam ne odgovaraju, u druge svrhe!

Korisni načini da iskoristite kozmetiku koja vam ne odgovara

#1: Krema za lice

Ukoliko vam je kupljena krema premasna i preteška, iskoristite je kao kremu za pete, ruke, laktove… Ovo su regije koje zahtevaju “jaču” teksturu kreme. Osim toga, kremu koja vam izaziva iritacije na koži, možete iskoristiti za mazanje kožne obuće, rukavica ili tašni.

#2: Balzam za usne

Neodgovarajući balzam za usne, iskoristite za mazanje zanoktica na rukama i stopalima, ili čak kao antirid!

Povezano: 12 neočekivanih upotreba balzama za usne

balzam za usne

#3: Šampon za kosu

Ah, kupile ste šampon za kosu, i otkrile da vam izaziva perut ili je premasan za teme? Jednostavno ga iskoristite za pranje osetljivog veša na ruke – čipke, najlonki ili grudnjaka. Pored toga, njime možete prati make-up četkice i beauty blender sunđerčiće. Šampon možete još iskoristiti i za pranje dečjih igračaka.

#4: Regenerator i maske za kosu

Svima se dogodilo da smo dale novac za regenerator ili masku koje ne vrede i našoj kosi ne rade baš ništa! Iskoristite neodgovarajući balzam za kosu umesto pene za brijanje nogu: videćete kako će brijač fenomenalno kliziti preko kože, bez posekotina, a vaša koža će biti savršeno glatka!

#5: Piling za lice

Kupile ste piling za lice i shvatile posle prve upotrebe da vam struže lice jer je pregrub? Iskoristite ga kao deo vašeg kućnog manikira za piling ruku ili stopala. Ukoliko je veoma grub, poslužiće i kao piling za telo.

piling za lice

#6: Mleko za telo

Neodgovarajuće mleko ili losion za telo možete iskoristiti na više načina: ukoliko vam je kosa naelektrisana i frizzy, samo natrljajte malu količinu mleka za telo na ruke i prođite kroz kosu da ukrotite antenice. Ovo isto važi i za “naelektrisano” krzno kućnih ljubimaca.

Takođe, uz mleko za telo uklonite lepljivi trag posle skidanja nalepnice, nagujte kožnu fotelju ili iskoristite umesto pene za brijanje nogu!

Povezano: Kako uštedeti na kupovini kozmetike u doba krize?

#7: Ulje za negu tela

Kupile ste novo ulje za negu tela, da biste kasnije otkrile da vam užasno smeta miris ili premasna tekstura? Ne bacajte ga već ga iskoristite na sledeće načine: potopite stopala u ulje i potom navucite kesu za zamrzavanje i pamučne čarapice odozgo! Koža stopala će vam biti super mekana.

Ubacite dve kašike ulja u kupku, kako biste omekšali kožu tela dok ležite u kadu. Iskoriste ulje koje ne volite za podmazivanje kvaka koje škripe, šarki ili lanca na biciklu.

#8: Dezodorans

Podignite ruku ako vam se nije desilo da kupite dezodorans koji nije efikasan ili ima zagušujuć miris! Iskoriste takav dezodorans protiv neprijatnih mirisa stopala: nanesite ga uveče pre spavanja, kako biste celog dana sutra bile zaštićene.

dezodorans u stiku kao osveživač

Iskoristite neželjeni dezodorans u stiku kao osveživač ormana: ostavite ga otvorenog u ormanu za prelep miris koji se širi!

Ako vam se butine trljaju leti jedna o drugu, rešite problem uz malo dezodoransa u stiku koji ćete naneti na unutrašnju stranu butina.

#9: Serum za lice

Neodgovarajući serum za lice koji vam “ne radi” posao, iskoristite kao serum za vrat i dekolte. Takođe, možete ga iskoristiti za negu ruku, pre nanošenja kreme za ruke. Ne zaboravite da je i koži ruku potrebna hidratacija!

Pročitajte još i: Zavosnost od kupovine kozmetike – da li je i vi imate?

error: Content is protected !!