Preplanule bez sunca: Kako da vam self-tan proizvod duže traje na koži?

samopotamnjivanje

Ako ste odavno zamenili sate i sate prženja ispod sunca sa “fejk” bojom iz bočice (što od srca preporučujemo) – verovatno se pitate kako da prolongirate rezultate. Istina je da se to radi na gotovo isti način kao što to radimo kada želimo da sačuvamo prirodno preplanuli ten posle godišenjg odmora. Ipak, kada korstite samopotamnjivač, imate više opcija da izgledate sveže duži period. Zato vam u nastavku donosimo 5 lakih saveta kako da produžite efekat preplanulosti posle korišćenja self-tan kreme ili pene.

Kako da produžite efekat self-tena?

#1: Uradite piling tela pre samopotamnjvianja

Možda najlakši od svih načina da osigurate da vam samopotamnjivač traje na koži jeste da temeljno ispilingujete telo pre njegovog nanošenja. Nanošenje samopotamnjivača preko glatke, pilingovane kože je ključ jer sprečava ten da bledi, dok odumrle ćelije spadaju sa kože. Bez obzira na koji deo tela nanosite proizvod, obavezno uradite temeljan piling rukavicom ili scrub-om za telo.

#2: Hidrirajte kožu pre i posle samopotamnjivanja

Uz dodatak pilingu, hidratacija kože pre i posle nanošenja samopotamnjivača je ključ. Što je koža suvlja, to postoji veća šansa da se ljuspa i peruta, stoga bi ten trajao kraće. Posle pilinga, nanesite kremu ili losion za telo i spremni ste onda za samopotamnjivač.

Povezano: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

samopotamnjivanje

#3: Izbegavajte duge, vrele kupke

Duga tuširanja sa visokim temperaturama isušuju kožu. I kao što smo pomenuli, što je koža suvlja, to će se pre ljuspati, a time će ten nestajati brže. Umesto toga, tuširajte se kraće, i to mlakom vodom, kako biste produžili vek trajanja vašem preplanulom tenu iz bočice.

#4: Nanosite SPF kremu svakog dana

SPF zaštita je nužna, bez obzira na to da li koristite self-tan ili ne, ali neka vam samopotamnjivač bude sada dodatni razlog za to. Opekotine od sunca mogu oštetiti kožu, što dovodi do suvoće, perutanja i ljuštenja kože, što će na kraju pokvariti rezultat preplanog tena iz bočice.

#5: Budite dosledni sa self-tenom

Ako želite da održavate preplanuli ten duži period, umesto ga da stavite za samo jednu priliku, odlučite se za proizvod koji se može nanositi svakodnevno, ili barem nekoliko puta nedeljno.

samopotamnjivanje

Pročitajte još i: “Uradi sama” losion za samopotamnjivanje sa mirisom čokolade

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!