Kada je najbolje raditi piling tela: Pre ili posle brijanja?

piling tela

Uklanjanje dlačica je jedna od onih akivnosti koje svi radimo redovno. Bilo da se depilirate ili brijate, to je rutina koju ne menjate. Ali, ukoliko ste posvećeni nezi tela, sigurno ste razmišljale kada je pravi momenat da pilingujete telo – pre ili posla brijanja nogu? U nastavku vam otkrivamo da li ovu rutinu radite pravilno – brijanje pa piling, ili piling pa brijanje?

Da li treba da se ispilingujete pre brijanja?

Kratki odgovor je – DA, sudeći prema mišljenju dermatologa. Koža bi trebalo da se ispilinguje pre brijanja, kako bi se sprečilo da se brijač prepuni odumrlim ćelijama kože, što smanjuje njegovu efikasnost. Zapravo, piling pre brijanja pomaže da se preciznije i “bliže” obrijete.

Piling tela ne pomaže samo temeljnijem brijanju, i glatkijoj koži, već ujedno sprečava pojavu uraslih dlaka. Dermatolozi savetuju da za piling koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu ili druge forme AHA kiselina, koje će pročistiti pore i umanjiti masnoću koja uzrokuje urastanje dlaka.

piling tela

Za telo isprobajte fizički eksfolijant poput body scrub-a ili gela za tuširanje koji sadrži šećer, so ili mikro-perlice, koje će mehanički ukloniti naslage odumrlih ćelija na površini kože. Ako pilingujete lice, odaberite proizvod koji je specifični namenjen koži lica.

Ukoliko vam se fizički piling za telo učini pregrubim, odlučite se za hemijski piling, koji nudi iste benefite eksfolijacije, ali u tečnoj formi ili formi gela.

Povezano: 6 načina da pilingujete kožu tela bez pilinga

Koliko dugo treba da čekate pre brijanja?

Najbolji deo kod pilingovanja tela pre brijanja je taj da ne morate čekati pre nego što počnete da koristite brijač. Odmah nakon pilinga, možete početi sa brijanjem kao i inače. Dobićete efekat glatkije kože, pošto ste je pripremili i ispolirali pilingom.

piling tela

Da li se možete pilingovati posle brijanja?

Cilj pilinga kože je uklanjanje odumrlih ćelija, nečistoće i drugih nataloženih supstanci koje remete proces uklanjanja dlačica. Takođe, ovo je mudar korak za sprečavanje urastanja dlačica. Nakon obavljenog brijanja, nema potrebe da se opet ispilingujete. Najbolje je da sačekate 1-2 dana nakon toga, kako biste umanjili rast uraslih dlaka i održali folikule čistima, za novi rast.

Pročitajte još i: 10 najboljih trikova i saveta za savršeno brijanje nogu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!