Zvuči nestvarno: Brownies od samo 3 sastojka

By  |  0 Comments

Volite slatkiše, ali želite zauvek ostati vitki i zdravi? Brownies od samo 3 sastojka je toliko ukusan i lagan i recept za desert koji vam jedino treba tokom hladnih dana kada se kilogrami naprosto lepe za vaše telo i kada nije lako odlučiti da izbegnete svu tu ukusnu hranu koja se nalazi na trpezi tokom slava i novogodišnjih praznika.

Jedan komad ovog fenomenalnog kolača neće biti dovoljan. Topi se u ustima i, na svu sreću, pravi se brzo, a i ne košta mnogo. Ako ste sladokusac i baš volite čokoladni ukus, iznenadite sebe, ali i vaše ukućane slasnim, sočnim i jedinstvenim desertom kao što je brownies od samo 3 sastojka.

Recept za brownies

Iako originalni recept za brownies sadrži maslac, jaja, šećer, čokoladu, kakao i brašno, u današnjem tekstu vam prenosimo recept za zdraviju, a podjednako ukusnu i zasitnu poslasticu. Za brownies od samo 3 sastojka potrebni su vam (otprilike) 1 šolja sosa od jabuka, 3 kašike kakao praha (ili 2 štangle crne čokolade) i 2 kašike maslaca od badema.

Umesto da trošite novac na sos od jabuka i maslac od badema, vrlo brzo i lako možete i sami napraviti ove ukusne dodatke poslasticama, ali i slanim jelima.

Oreo čizkejk

Pogledajte i: Oreo čizkejk – kremasti kolač bez pečenja!

Za sos od jabuka, potrebno je da po želji sjedinite i kuvate oko pola sata na srednje jakoj temperaturi i uz povremeno mešanje jabuke (oljuštene i isečene na osmine), običnu vodu ili sok od jabuka i šećer. Skuvane sastojke mutite u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Takođe, sos od jabuka možete začiniti cimetom ili muskatnim oraščićima.

Ništa teže nije ni pripremiti maslac od badema – na kratko zagrejte bademe u pećnici na oko 150 stepeni, sipajte bademe u blender i nakon 20-30 minuta konstantnog mešanja, dobićete bademov maslac.

Sada kada imate sav potreban materijal za brownies od samo 3 sastojka, sjedinite u većoj posudi sos od jabuka, maslac od badema i kakao pa dobro izmešajte. S obzirom da je testo za brownies jestivo i bez pečenja, kašiku-dve smese ostavite da premažete vrh kolača nakon pečenja. Prespite smesu u keramičku ili metalnu tacnu, prethodno obloženu papirom za pečenje, pa stavite brownies peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, povremeno proveravajući čačkalicom da li je pečen.

Sledeći korak je samo da uživate u ovoj divnoj poslastici!

Pogledajte i video objašnjenje za pravljenje brownies kolača!

A post shared by VeganForLove (@daybyday_vegan) on

Povezano: Novogodišnja poslastica: Keksići od đumbira (Gingerbread Cookies)!

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!