Novogodišnja jelka sa nutelom i bademima

By  |  0 Comments

Novogodišnji praznici su nezamislivi bez okićene jelke, a kada probate hrskavu jelku sa nutelom i bademima, svaka naredna novogodišnja trpeza teško da će proći bez ove kreativne novogodišnje poslastice.

Nutela i bademi u sendviču između dva sloja lisnatog testa u obliku jelke sa sve formiranim granama idealna su novogodišnja poslastica. Ovo pecivo je lakše napraviti nego što mislite, samo pratite tekst ili pogledajte video uputstvo na kraju teksta.

Kako da napravite novogodišnju jelku sa nutelom i bademima?

Potrebni sastojci:

  • 2 lista lisnatog testa,
  • 50 grama nutele (ili bilo kojeg drugog eurokrema),
  • 30 grama komadića badema (ili lešnaka),
  • 1 žumance.

Povezano: Novogodišnji poklon: Sneško Belić i irvasi od bele čokolade!

Način pripreme:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje (masni papir).
  2. Pomoću noža isecite oba lista lisnatog testa u oblik novogodišnje jelke.
  3. Od viška testa napravite oblik zvezde kako biste kasnije ukrasili vrh.
  4. Preko jednog lista lisnatog testa ravnomerno rasporedite nutelu i pospite badem pa sve prekrijte drugim listom lisnatog testa.
  5. Sa obe strane jelke, ostavljajući centar netaknut, isecite proreze na lisnatom testu, praveći između njih razmak od jednog centimetra. Dobijene trake od lisnatog testa okrenite dva puta u jednu stranu.
  6. Na vrh jelke stavite zvezdu, testo premažite žumancetom pomešanim sa malo vode pa pecite 20 minuta.
  7. Dekorišite jelku šećerom u prahu.

Oduševićete vašu porodicu i goste u novogodišnjoj noći kada obogatite trpezu jelkom sa nutelom i bademima. Uživajte u praznicima!

Pogledajte video uputstvo i saznajte kako da napravite fantastičnu novogodišnju jelku sa nutelom i bademima!

Povezano: Novogodišnja dekoracija stola: 6 predloga

Naslovna foto: Printscreen Instagram

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!