Mesečni horoskop za JANUAR 2016.

mesecni horoskop

Mesečni horoskop daje odgovore na mesečnom nivou u vezi ljubavi, posla, zdravlja i novca. Pogledajte šta očekuje vaš horoskopski znak u januaru 2016.

Pa, eto nas u 2016-oj. Nova godina, novi početak. Nove nade, novi snovi, nova očekivanja. Teška je godina iza nas, a koliko će nam ova nova dati, to ćemo tek da vidimo. Da će biti mnogo bolje, e to već neće….ali da će malo da nam svane – to je već izvesno. No, da ne idemo mnogo daleko u budućnost, već da se skoncentrišemo na ovaj, prvi mesec u 2016-oj…

Prvo što upada u oči je direktno stacionarno kretanje Merkura. Da pojednostavim, ova planeta usporava I sprema se da krene unazad što će I učiniti 6-og januara I to samo što pređe u znak Vodolije. Vratiće se u znak Jarca, gde je temeljna, oprezna, ali pre svega – spora. Pošto Merkur vlada misaonim procesima, komunikacijom, dogovorima, bilo kakvom vrstom pokreta, jasno nam je –napredovaćemo suviše sporo, a imaćemo obavezu I da se vratimo I završimo neke zaostale poslovne ili lične obaveze. Ono što će nam malo više dati snagu je prelazak Marsa u znak Škorpije 4.-og januara. Energija će ipak porasti, dobićemo novi polet, to sve stoji….ali stoji I činjenica da će Mars I Merkur biti u kvadratu u prvih nedelju dana januara, što može doneti tenzije, sklonost raspravama, izbrzanost I u razgovoru, ali I u saobraćaju, pa budite malo oprezniji u ovom periodu.

Venera je u znaku Strelca, što bi, jel da trebalo da nam donese malo bolje raspoloženje I okrenutost ka planovima I ka poslovima sa inostranstvom, ali ova je planeta maltene celu prvu polovinu januara u kvadratu sa Neptunom I konjukciji sa Saturnom, pa ćemo vrlo često biti nesigurni šta da uradimo, a naši planovi će biti pritisnuti okolnostima I blokadama koje je teško prevazići. Da ne pričam da će se ovo odraziti I na emotivnom planu, pa nas čekaju neke nerealne emocije, neka zanošenja, tajni odnosi…još ako na sve to uvedemo I karmičku konotaciju ovog aspekta, pa skontamo da se možemo zaljubiti “do koske” u nekog koga kao da je samo nebo poslalo za nas…ma sve lepše od lepšeg…

Ako ste mislili da je ovo kraj, pa ne – nije, jer 9.-og januara I Jupiter, veliki benefik, kreće retrogradno. Doduše, ta sreća koju nam je doneo u tranzitu kroz znak Device se pre može nazvati balastom, nego zadovoljstvom, ali šta sad….Jeste, dok bude išao unazad, potpomognuće on da neke dogovore iz prethodnog perioda realizujemo, da možda I dobijemo neka zaslužena priznanja, unapređenja, beneficije, ali iskreno – obzirom na to koliki je trud uložen u sve ovo, nagrada će biti više nego simbolična…Na tome će naročito potencirati Mlad Mesec u znaku Jarca, polju karijere, I to 10-og.

Jasno vam je sada – sam početak meseca, to jest – prvih petnaestak dana prosto vrvi od dešavanja. U međuvremenu će I Mars napraviti trigon sa Neptunom iz znaka Riba. Intuicija će biti jako naglašena, možemo otkriti neke tajne, “osvetliti” neke neprijatelje ili konkurente, a ovaj aspekt će nekima dati priliku I da pokrenu dogovore (na tajnoj bazi naravno) koji mogu voditi promenama u poslovnom segmentu, ali isto tako pokreću I neke emotivne priče o kojima ne sme ništa da se zna….pssst….Pošto će Venera tada biti u trigonu sa Uranom, više je nego izvesno da se na prečac možemo odlučiti I upasti u nešto što će nam doneti emotivnu ili seksualnu satisfakciju, ali I priliku da u nekom kasnijem periodu promenimo svoje poslovno okruženje. Dobro obratite pažnju na period 18.-20.-I januar, jer će se gro dešavanja odigrati baš tada.

21.-og Sunce prelazi u znak Vodolije. Tog dana, ali I u narednih par bićemo skloni rizicima, svađi, biće naglašena prenagljenost I impulsivnost…nećemo više moći da trpimo neke barijere I ograničenja u svojim poslovnim ili emotivnim relacijama, I možemo očas posla “eksplodirati”.

24.-og Venera prelazi u znak Jarca, a taj dan imamo I Pun Mesec u znaku Lava. Bićemo skloni mešanju ljubavi I prijateljstva a neki emotivni odnosi se u tom periodu mogu itekako ohladiti I upasti u stagnaciju. Na prvom mestu će biti dužnost I obaveza, I nekih snova ćemo morati da se odreknemo. Merkur ponovo kreće direktnim hodom 26.-og I pred sam kraj meseca imamo sekstil Venere I Neptuna, čime I “zatvaramo” januar…

Dobro, pa da probamo da uklopimo ukratko sve ovo….pred nama je jedan promenljiv I turbulentan mesec. Moraćemo da se posvetimo svojim poslovnim obavezama u velikoj meri, ali nećemo uspeti da se u materijalnom I finansijskom smislu nešto naročito ovajdimo. Pojedini će uspeti da prosperiraju ili napreduju, ali će ostati onaj osećaj da se moglo I više. Što se naših obaveza tiče, mnogo toga dolazi na naplatu, pa nemojte da se iznenadite pozivima od strane banaka ili plavim kovertama koje stižu na vašu adresu. U emotivnom delu će se aktivirati faktor tajnosti, strasti, zanosa. Neke velike ljubavne priče će početi u ovom mesecu, ali moram da napomenem da će se I mnogi snovi o ljubavi brzo urušiti.

Prođite sa osmehom kroz januar, neka vaše tegobe budu prolaznog karaktera, a sreće trajne. Vratite ono što vam pripada, završite I regulišite ono što niste do sada I iskoristite Marsove pozicije – energijom, voljom, inicijativom – savladajte sve prepreke! Neka je sa srećom…

[adsense_inserter id=”12825″]

Pročitajte mesečni horoskop za svoj znak!

ovan nedeljni horoskop
OVAN
bik horoskop
BIK
blizanci nedeljni horoskop
BLIZANCI
rak nedeljni hororskop
RAK
lav nedeljni horoskop
LAV
devica nedeljni horoskop
DEVICA
vaga nedeljni horoskop
VAGA
nedeljni horoskop skorpija
ŠKORPIJA
strelac nedeljni horoskop
STRELAC
jarac nedeljni horoskop
JARAC
vodolija nedeljni horoskop
VODOLIJA
ribe nedeljni horoskop
RIBE

————————————–

Horoskop piše: www.mojastrolog.rs

Može vas zanimati i:

Veliki ljubavni horoskop za 2016.

Godišnji horoskop za 2016. godinu

error: Content is protected !!