Novogodišnja poslastica: Keksići od đumbira (Gingerbread Cookies)

By  |  0 Comments

Obogatite novogodišnu trpezu – napravite mekane keksiće od đumbira (Gingerbread Cookies)!

Postoje dve osnovne tajne koje čine da keksići od đumbira budu mekani – deblje razvučeno testo i kraće vreme pečenja. Takođe, kako biste keksiće od đumbira održali što duže svežim i mekim, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem.

Iako znamo da keksiće od đumbira možete kupiti te ušteđeno vreme iskoristiti za frizuru i šminku, mnogo je ukusnije kada ih sami napravite. Recept sa uputstvom je u nastavku!

Kako da napravite keksiće sa đumbirom?

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje rastopljenog margarina,
  • ½ šolje šećera,
  • ½ šolje meda,
  • 1 veliko jaje.
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta,
  • 3 šolje brašna,
  • ½ kašičice praška za pecivo,
  • ¾ kašičice sode bikarbone,
  • ¼ kašičice soli,
  • 2 kašičice mlevenog đumbira,
  • 1 kašičica cimeta,
  • po želji: crna i bela čokolada, šećer u prahu, suvo grožđe, bombonice ili šlag za ukrašavanje.

Povezano: Super jednostavan a savršeno ukusan slatkiš!

christmas-cookies-553457_1280

Način pripreme:

  1. Penasto umutite margarin, šećer, med, jaje i vanilin ekstrakt.
  2. U dublju posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, đumbir i cimet.
  3. Dodajte ovu suvu mešavinu u prethodno umućen margarin, šećer, jaje i vanilin ekstrakt.
  4. Dobro umesite testo – mikserom na srednjoj brzini ili rukama, pa ga razdvojite na 3 dela. Sva 3 dela uvijte u prozirnu foliju i ostavite da stoje u frižideru najmanje sat vremena (testo neće biti lepljivo).
  5. Razvaljajte testo po pobrašnjenoj površini na 5 mm debljine pa pomoću modla oblikujte željene oblike – čovečuljak, pahulja, poklon, čizmica, kuća, Sneško Belić, jelka, zvezde… Ili ih oblikujte rukama u manje kuglice. Kekiće od đumbira redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite ih oko 15 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
  7. Sačekajte da se keksići od đumbira ohlade pa ispoljite vašu kreativnost i dekorišite ih po sopstvenim željama. Držite ih u limenoj kutiji do 2 nedelje.

Povezano: Savršen čizkejk: Omiljena poslastica mnogih!

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!