Kako da budete lepe i negovane sa minimalnim budžetom

Žene troše velike svote novca na kozmetiku i često toga nisu ni svesne. Uštedite koji dinar na svom budžetu za lepotu i kozmetičke proizvode. Evo kako da u tome uspete.

Kako uštedeti na lepoti

U narednim redovima sigurno ćete pronaći nešto što možete primeniti kako biste bar malo smanjili svoje izdatke za kozmetiku i kozmetiče proizvode. Retke su žene koje imaju samokontrolu i ne troše više nego što ima je potrebno kada je lepota u pitanju.

Uradi sama

Ne morate baš za sve bjuti usluge ići kod profesionalaca. Maske za lice, pilinzi, manikir, pedikir, depilacija…neke su od usluga koje bar s vreme na vreme možete uraditi kod kuće. Čak i ako ne znate sve to da uradite same, uz malo vežbe videćete da nije tako teško.

Brojni su receti za maske za lice i pilinge koje možete napraviti sa sastojcima iz kuhinje i koje uglavnom već imate. Takvi “home-made” proizvodi su dosta jeftiniji od onih iz parfimerija, ne sadrže konzervanse i često su mnogo efikasniji. U našoj kategoriji “Uradi sama” naći ćete brojne recepte za negu lica, tela, kose, noktiju…U toj kategoriji ćete naći i recepte kako da
čak i ruž za usne i lak za nokte napravite same.

A ako vam se rumenilo, senka za oči ili puder u kamenu polomi, nemojte ih bacati, već ih popravite – Kako da popravite polomljenu šminku!

Smanjite posete frizerskom salonu

Kod kuće se možete i fenirati. Evo par saveta kako da to izgleda kao da vas je fenirao profesionalac. Ukoliko imate “zahvalnu” frizuru, možda vam feniranje i ne treba. Tako da ćete kod frizera ići samo na skraćivanje krajeva (a to ne savatujemo da radite same). Takođe, svoju kosu možete i farbati kod kuće. Šta je u tom slučaju potrebno znati, pronaći ćete OVDE.

Isprobajte proizvode pre kupovine

Uzmite testere kad god vam ih nude. Ili bar probajte proizvod u parfimeriji pre kupovine. Najviše para se baca na pogrešne i neodgovarajuće kozmetiče proizvode. Ako isprobate proizvod, manja je verovatnoća za iznenađenje kada ga kupite. To naravno ne važi za proizvode čiji se razultati korišćenja vide tak nakon duže upotrebe.

Ne kupujte kozmetiku zbog reklame

Videli ste reklamu za savršenu maskaru? Čudotvornu kremu za celulut ili bore koje trenutno nestaju? Veštačke trepavice. Fotoshop. Devojka od 25 reklamira kremu za 45+. Niko više u to ne treba da veruje. Ništa nije baš tako fenomenalno kao što je na reklami. Naravno da postoje odlični kozmetički proizvodi, ali ne morate baš odmah otrčati po najnoviju maskaru ili šampon za kosu. Bolje je držati se onoga što vam provereno odgovara, nego stalno menjati i biti nezadovoljan.

Budite model u školama za negu lepote

Budite model učenicima koji uče da postanu kozmetičari, frizeri, manikiri. Tada ćete usluge dobiti po znatno jeftinijim cenama ili besplatno. Ne brinite, ništa loše vam se ne može desiti, jer početnike stalno nadziru profesori.

Odlučite bez čega ne možete

Ne treba vam svakog meseca baš svaka kozmetička usluga i proizvod. Šta vam je potrebnije, nadogradnja trepavica ili masaža? Neki tretmani su pravi liksuz i ne morate na njih ići svakog meseca, počastite sebe sezonski. Isto tako i proizvodi, zar vam je baš potrebno i 3. mleko za telo ili 10. ruž za usne :).

Ako razlučite šta vam je zaista potrebno, za šta je bolje da odete kod profesionalaca a šta možete same kod kuće, uspećete da smanjite budžet za kozmetiku a bićete jednako lepe.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!